Durant les vacances de nadal, alguns/es alumnes es van portar a casa les safates on havíem plantat les llavors d'enciam.
Després de 2 setmanes d'anar-les regant, les llavors no han germinat i hem hagut de comprar planters.
A la classe hem estudiat els diferents tipus d'enciam que normalment trobem al mercat:
Enciam
romà: És el més tradicional tot i que en els darrers
anys ha estat substituida per altres varietats. Com que no forma un cabdell
molt consistent, cal lligar-lo quinze dies abans de la collita per
blanquejar-lo.
Enciam francès o trocadero: De fulles mantegoses i llises, molt saborós.
Enciam iceberg: Forma un cabdell molt apretat, té una textura molt consistent i es pot escaldar per farcir.
Enciam meravella: És la varietat que dona més bon resultat en l'hort urbà, molt saborós.
Enciam fulla de roure: Les fulles són de color vermellós i molt ondulades, dona color a les amanides.
Enciam francès o trocadero: De fulles mantegoses i llises, molt saborós.
Enciam iceberg: Forma un cabdell molt apretat, té una textura molt consistent i es pot escaldar per farcir.
Enciam meravella: És la varietat que dona més bon resultat en l'hort urbà, molt saborós.
Enciam fulla de roure: Les fulles són de color vermellós i molt ondulades, dona color a les amanides.
Hem anat a l'hort i cadascú de nosaltres hem trasplantat un planter d'enciam. N'hi havia dels 5 tipus que hem estudiat a la classe i en podíem triar un. A l'hort hem fet 5 fileres d'enciam, segons les característiques.
Alumnes de 5è
No hay comentarios:
Publicar un comentario