13 nov 2017

Fem un projecte de construcció d'un hivernacle

Els/les alumnes de 6è hem proposat la construcció d'un hivernacle al nostre tros d'hort. En primer lloc hem pres les mesures del terreny, hem buscat per internet diferents hivernacles, els materials utilitzats... Després hem fet dibuixos sobre com ens agradaria que fos el nostre hivernacle i els hem dibuixat a la llibreta de l'hort, però tenint en compte l'escala i les proporcions.

Ens visita el Sr. Rafel Balsells, el ferrer
Un cop hem fet les mesures de l'hort, el Sr. Rafel Balsells, pare del Joan, ens ha vingut a presentar el pressupost per fer l'estructura del nostre hivernacle.
Ens ha explicat les característiques d'alguns metalls i les possiblitats que tenim per poder triar la millor opció. Hem parlat de l'oxidació dels metalls i, al final, hem decidit que pel preu/qualitat i tenint en compte la funció que ha de tenir el nostre hivernacle, la millor opció és fer l'estructura de ferro zincat (ferro + zinc) per evitar l'oxidació del ferro i aconseguir que el manteniment sigui fàcil. Per cobrir l'estructura, es farà amb unes planxes de plàstic de 2 mm de gruix; unes planxes que són dures però flexibles, transparents i que lograran un tancat perfecte on hi pugui haver un clima adient en quant al grau d'humitat i temperatura per a les plantes de l'hivernacle.
El Sr. Rafel ens ha proposat que les 4 mostres de metalls que ens ha portat, les posessin durant unes setmanes en aigua amb sal. Així observarem els canvis que es produiran en els metalls.








No hay comentarios: